Workshops en trainingen


Scheidingsceremonie 

Stil staan bij de overstap van partners naar samenwerkende ouders.  Dat kan door middel van een scheidingsceremonie. Twee mensen die een liefdesrelatie hebben gehad, getrouwd zijn geweest of partners waren, die samen kinderen hebben gekregen slaan een nieuwe weg in alleen en toch samen. 


Rituelen en ceremonies  helpen ons om te gaan met moeilijke, blije en intense situaties. Een scheidingsceremonie kan  die laatste stukjes die nog te maken hebben met jullie partnerschap op de juiste plaatst neerleggen, die nooit gezegde sorry of stilgehouden dankbaarheid voor wat er wel was en is. Het is goed en belangrijk om afscheid te nemen van de relatie, net zoals je elkaar bewust tot man en vrouw verklaart of bewust ouders bent geworden kunt u ook bewust afscheid nemen van jullie tijd als partners .

U kunt dit samen doen of met dierbare om u heen, kinderen, familie.
De kosten voor deze ceremonie is vanaf € 400,- afhankelijk van de locatie en aantal deelnemer.


Online boeken

Boek direct via onze website.

Wilt u zich verdiepen in het opstellen van een ouderschapsplan, wilt u meer inzicht in uw financiën na de scheiding of heeft u hulp nodig voor uzelf, kinderen en ex man? Bij het scheidingsloket kunt u trainingen en workshops volgen om beter met de scheiding om te gaan. 

Scheiden en de kinderen dan? 

Ouders en kinderen werken samen aan een ouderschapsplan. 
Ouders en kinderen gaan tegelijkertijd aan de slag. In vier sessies, komen niet alleen  de praktische invulling van  het ouderschapsplan aan bod ook de kinderen krijgen begeleiding in het scheidingsproces. 

Ouders gaan met een mediator aan de slag en de kinderen met een kindercoach. Kinderen worden op deze wijze direct betrokken bij de scheiding van hun ouders en de zorgafspraken die er gemaakt moeten worden. 


Door met deze methode te werken kunnen we preventief werken, escalaties voorkomen en het belang van de kinderen centraal stellen. 

Stiefplan 

 
Wat is het geheim van geslaagde nieuwe samengestelde gezinnen? 

Het vraagt tijd, inzicht, afstemming en heldere afspraken om het goed te doen. Van samengestelde gezinnen met problemen naar succesvol stiefgezin gaan is een behoorlijke opgave, met name als jullie gaan samenwonen.

Niet voor niets gaat 60 procent van de nieuwe samengestelde gezinnen wéér uit elkaar.
Hoe maak je  dan een succes van je nieuwe gezin?

 


Met het stiefplan, maak je aan de hand van 10 stappen de basisafspraken over jullie nieuwe gezin. 


Kinderen uit de knel


Een groepsprogramma voor ouders en kinderen verwikkeld in een vechtscheiding .De ouders werken aan het doorbreken van destructieve patronen en aan het vinden van nieuwe wegen voor steeds terugkerende problemen. 

De kinderen kunnen elkaar goed steunen en helpen. 


De therapeuten helpen de kinderen om ervaringen rond het leven met ouders in conflict te delen. Aan het eind wordt geëvalueerd en kijken therapeuten, ouders en kinderen of er nog een vervolgtraject nodig is.

Je financiën na de scheiding. 

Samen met een budgetcoach ga je aan de slag om je financiën in kaart te brengen na de scheiding.  Zaken die aan bod komen zijn onder andere:
Welke toeslagen heb je recht op en hoe ga je om met schulden welke je na de scheiding nog gezamenlijk moet aflossen. Er kot een jaar begroting om alles in kaart te brengen.